Blog

Ápr 29
2024.04.29 16:24

A HeySmoothie Smoothie Bowl elkészítése alapvetően nagyon egyszerű, hiszen csak vízre vagy tejre van szükséged hozzá. Az pedig, hogy ezután mit adsz még hozzá vagy mivel turbózod fel, csakis rajtad áll! Mutatunk most pár tippet a gyors és az extra változathoz is.

Részletek
Márc 01
2024.03.01 09:41

Minden smoothie bowl alapja egy smoothie, amelyet aztán különféle feltétekkel turbóznak fel, hogy még tartalmasabb, egészségesebb, na és persze gusztusosabb legyen. Fogyasztható reggelire, tízóraira, de egy kánikulai napon akár még az ebédet is kiválthatja egy tartalmas, hűsítő smoothie bowl!

Részletek
Jan 18
2024.01.18 13:47

Ha növényi tejet fogyasztasz, jó eséllyel jó néhány fajtát és márkát kipróbáltál már. Na és az instant zabtejjel volt már dolgod?
A zabtejpor abszolút újdonságnak számít a magyar piacon, a feketeöves növényi tej fogyasztók azonban egyből felkapták rá a fejüket, hiszen egy csomó olyan előnye van, amiért igencsak jól jön a mindennapokban!

Részletek
Jan 15
2024.01.15 15:38

Amikor valaki le kell mondjon a tejfogyasztásról, elsőre olyan növényi tejre vágyik, amely megszólalásig hasonlít a korábban megszokott tejízre. Ilyen persze nem létezik, és erre idővel mindenki rá is jön, ezért aztán sokkal inkább azt a fajta növényi tejet kell megkeresni, amelyik a legjobban ízlik nekünk.
Ehhez hoztunk most pár tippet!

Részletek
Okt 05
2023.10.05 14:22

Ha azt mondjuk október, legtöbbünknek azonnal a sütőtök ugrik be, mint a legnépszerűbb őszi alapanyag, valójában azonban sokkal színesebb ennél az október. Lássuk hát szép sorban az októberi idényzöldségeket!

Részletek
Aug 22
2023.08.22 14:56

Mindjárt indul a suli, ezzel pedig az állandó dilemma: milyen uzsonna kerüljön az iskolatáskába, hogy ne úgy jöjjön haza a gyerek a suliból, hogy mindjárt éhen hal?
Nem egyszerű azonban jó uzsonnát kitalálni, hiszen egyszerre legyen finom, könnyen és gyorsan elfogyasztható a rövid szünetekben és persze az se árt, ha mindemellett még egészséges is.
Na, hát a HeySmoothie ezt így pont kimaxolja.

Részletek
Aug 08
2023.08.08 20:27

Unod a szokásos zabkását? Pedig hidd el, végtelen sokféleképp el lehet készíteni és érdemes is, mert amellett, hogy egész délelőttre energiával lát el, nagyon jó hatással van a szervezetedre!
Mutatunk pár extra tippet, amivel a hét minden napján másféle íze lesz a reggeli zabkásádnak, mintha minden nap egész mást ennél!

Részletek
Júl 21
2023.07.21 17:19

Mutatunk egy reggelit, egy kétfogásos ebédet, egy vacsit és egy kisétkezést, amivel egész nap jól és egészségesen ehetsz a kánikulában is, mindezt anélkül, hogy akárcsak a tűzhely közelébe kellene menned.

 

Részletek
Jún 27
2023.06.27 12:12

Meglepődtél a címen, hogy létezik egészséges édesség? Pedig attól még, hogy valami egészséges, simán lehet finom, sőt, még akár olyan abbahagyhatatlanul finom is, mint a HeySmoothie Bites.

Máris elmeséljük, hogy mi adja a fagyasztva szárított finomság természetes édességét, melyik HeySmoothie Bites-ot érdemes leginkább az iroda fiókjában tartani, illetve melyik az az íz, amiből a mi gyerekeink is gond nélkül felfal(ná)nak egy egész dobozzal!

 

Részletek
Jún 26
2023.06.26 17:45

A liofilizálás, azaz a fagyasztva szárítás, egy tartósításra szolgáló víztelenítő eljárás, melynek során a gyümölcsöket és a zöldségeket először lefagyasztják, majd nagyon lassan felmelegítve kiszárítják belőlük a vizet.
De vajon mire lehet használni a liofilizált gyümölcsöket, illetve változik -e a vitamin- és ásványi anyag tartalmuk a fagyasztva szárítás során? Ennek járunk most utána!

 

Részletek
Jún 22
2023.06.22 19:26

A nyaralás semmiképp nem kell, hogy az önmegtartóztatásról szóljon, hiszen épp az a lényeg, hogy egy kicsit kiemeljük magunkat a megszokott hétköznapokból. Ennek pedig az is a része, hogy ha új helyeket fedezünk fel külföldön vagy belföldön, feltétlenül kóstoljuk meg a helyi finomságokat és élvezzük az ízeket!
Ha azonban szeretnéd elkerülni a túlevést, mert nem szereted a nyaralás után elnehezült gyomor érzését, íme néhány apró tipp!

 

Részletek
Máj 30
2023.05.30 11:21

Ez egyértelműen magánügy, szoktuk mondani. Azaz a személyes preferenciáktól függ, hogy tejet vagy vizet adunk hozzá, jelen esetben például a HeySmoothie tasakokhoz, de ez alapvetően igaz minden mixelt italra. Általánosságban elmondható, hogy tej hozzáadásával sűrűbb és krémesebb állagot érünk el, és nyerünk némi plusz kalcium- és fehérjetartalmat is, vízzel keverve pedig könnyebb textúrát és frissítőbb ízt kapunk.

 

Részletek
Máj 28
2023.05.28 20:18

Egy gyümölcs, amely méltán viselheti a koronát. Piros, illatos, édes. Persze mindez elsősorban a saját érési idejében igaz rá, annak ellenére, hogy ma már általában egész évben elérhető az üzletekben, de az igazi zamata a nyár elején érő epernek van. Az epernek számos változatát ismerjük, a legfinomabb és legédesebb talán az aprószemű szamóca, ami általában már az eperszezon gyorsan elérkező végét szokta jelezni.

 

Részletek
Máj 22
2023.05.22 16:41

Lassan tíz éve, hogy a magyarországi kávézókban is felbukkant egy különleges zöld ital. Furcsán néztek rá sokan, pedig a matcha évszázados hagyományokkal bír, igaz sokáig csak Japánban hódított. Igazi szuperital, aki megkóstolja, valószínűleg nagyon könnyen rajongója lesz.

 

Részletek
Máj 18
2023.05.18 12:25

Nem tudod, hol kezdjed? Jó lenne, ha mindez könnyedén menne, sanyargatás nélkül? Íme, néhány tuti tipp, ami talán neked is segíthet.

Részletek
Máj 08
2023.05.08 21:52

Szerencsére színes a világ. Mert képzeljük el, milyen unalmas is lenne, ha egyszínű lenne. Ugyanilyen unalmas lenne étkezésünk is, ha minden, mindig egy színben pompázna a tányérunkon. Egy régi bölcsesség mondja, hogy naponta legalább 5 féle zöldséget, gyümölcsöt ajánlott fogyasztanunk. Innen már csak egy lépés, hogy arra is figyeljünk, hogy ha lehetséges, minél több színt vonzzunk be ételünkbe, italunkba.

 

Részletek
Máj 05
2023.05.05 08:58

Aki egészségtudatosan igyekszik élni, időről időre felfigyel valami újdonságra. Pedig az a valami nem is okvetlenül újdonság, csak éppen mondjuk egy újra felfedezett, vagy divatba jött gyógynövény. Ilyen például a néhány éve egyre többet emlegetett ashwagandha, amely rendkívül sok jótékony hatással bír, amit tudományos kutatások is alátámasztanak.

 

Részletek
Máj 03
2023.05.03 13:29

Ha egy kisgyereket megkérdeznek, hogy melyik az a mondat, amit minden húsleves evés közben hall, egészen biztosan azt mondja, hogy az „edd meg a sárgarépát, hogy tudjál fütyülni.” Kevesen tudják igazolni, hogy ennek mennyi a valóságalapja, talán inkább úgy lenne igaz a mondás, hogy „egyél sárgarépát, hogy jól láss a sötétben.” Nem véletlen, hogy más nyelveken inkább ez a megfejtés terjedt el.

 

Részletek
Ápr 25
2023.04.25 12:30

Rázd meg, rázd meg, rázd! Ha piros alma, rázd meg jól a fát!” – így szól egy régi sláger, amelyiknek a ritmusát nyugodtan kölcsönkérhetjük, amikor a kedvenc smoothienkat szeretnénk elkészíteni. Rázni amúgy sok mindent lehet: lerázni magunkról a napi feszültséget, felrázni magunkat egy kicsit passzívabb állapotból, átrázni a szezont, hogy most mégis csupa gyümölcsöt veszünk magunkhoz, kirázni a tasakból az összes port és összerázni az italunkat. Milyen csodás is ez a magyar nyelv!

Részletek
Ápr 05
2023.04.05 17:22

Ha beköszönt a tavasz, azt várnánk, hogy rögtön kicsattanunk az energiától és már nincs is más dolgunk, mint élvezni a hosszabb nappalokat. Ennek ellenére sokan érezzük magunkat ilyenkor gyengébbnek, aluszékonyabbnak, ingerlékenyebbnek, fáj a fejünk, szédülünk. Igen, ez bizony a jól ismert tavaszi fáradtság, amely valahogy minden évben ránk talál.
Olvasd el tippjeinket a tavaszi fáradtság kezelésére!

Részletek
Ápr 05
2023.04.05 17:15

Minden nap egy alma az orvost távol tartja. Így szól a régi mondás, és mindez sok szempontból igaz. Bár ez egy meglehetősen régi bölcsesség, új kutatások, statisztikák is azt mutatják ki, hogy az alma bizony az egészséges életmód egyik nélkülözhetetlen eleme. Nyilván nem Hófehérke mostohájának mérgezett almájára gondolunk, hanem mindazokra a szépen mosolygó piros, sárga vagy zöld almafajtákra, amelyek között szerencsére már egész évben bőséggel válogathatunk.

 

Részletek
Márc 30
2023.03.30 18:05

Gondoltátok volna, hogy a spirulina fogyasztásával még a NASA szakemberei is kiemelten foglalkoznak? Igen, ez a superfood az egyik olyan élelmiszer, amelyről úgy vélik, hogy még az űrhajósoknak is rendszeresen kell fogyasztaniuk, hogy megakadályozzák például a vashiányos vérszegénységet.

 

Részletek
Márc 13
2023.03.13 12:31

Végre vége! Jó, ha szeretsz síelni, vagy snowboardozni, nem utálod annyira, de ha te is azok közé tartozol, akiknek már elég volt a nagykabátból meg a csizmából, a korai sötétedésből, a hidegből, az óvodából hazahozott vírusokból, akkor nyilván örülsz, hogy itt a tavasz!

Részletek
Jan 23
2023.01.23 17:48

Hoztunk most néhány olyan tippet, amely abban segít, hogy minél jobban működhessen az immunrendszered. Előre szólunk, hogy egyik sem ördöngösség, azonban fontos tudatában lenni, hogy ezek a tevékenységek bizony nagyon is jelentős hatással vannak az immunrendszer működésére!

Részletek
Dec 07
2022.12.07 08:44

Vajon mennyire messze nyúlik vissza a smoothie italok története és egyáltalán honnan ered a smoothie alapötlete? Ki készítette el a legelső smoothie-t és melyik országban? És vajon a nyolcvanas években népszerű gyümölcsturmix is smoothie volt már vagy az csak egy távoli rokona a smoothie italoknak?

Részletek
Júl 14
2021.07.14 20:39

Mutatunk néhány egészséges tízórai és uzsonna tippet, legelőször azonban eláruljuk, hogy mit ne egyél hirtelen felindulásból, még ha éppen az is tűnik a leggyorsabb megoldásnak.

Részletek
Júl 14
2021.07.14 20:23

Minden smoothie-hoz szükség van némi folyadékra, akár te magad készíted el otthon friss vagy fagyasztott gyümölcsökből, akár valamilyen smoothie keveréket használsz.

Részletek
Júl 14
2021.07.14 20:15

Hidd el, nem vagy egyedül, ha nem vágod kapásból, hogy melyik zöldségekből lehet jó smoothie-t gyártani, ugyanis sok feketeöves smoothie rajongó is kizárólag gyümölcsös smoothie-t készít otthon magának.

Részletek