Minden smoothie bowl alapja egy smoothie, amelyet aztán különféle feltétekkel turbóznak fel, hogy még tartalmasabb, egészségesebb, na és persze gusztusosabb legyen. Fogyasztható reggelire, tízóraira, de egy kánikulai napon akár még az ebédet is kiválthatja egy tartalmas, hűsítő smoothie bowl!

Ha növényi tejet fogyasztasz, jó eséllyel jó néhány fajtát és márkát kipróbáltál már. Na és az instant zabtejjel volt már dolgod?
A zabtejpor abszolút újdonságnak számít a magyar piacon, a feketeöves növényi tej fogyasztók azonban egyből felkapták rá a fejüket, hiszen egy csomó olyan előnye van, amiért igencsak jól jön a mindennapokban!

Amikor valaki le kell mondjon a tejfogyasztásról, elsőre olyan növényi tejre vágyik, amely megszólalásig hasonlít a korábban megszokott tejízre. Ilyen persze nem létezik, és erre idővel mindenki rá is jön, ezért aztán sokkal inkább azt a fajta növényi tejet kell megkeresni, amelyik a legjobban ízlik nekünk.
Ehhez hoztunk most pár tippet!

Ha azt mondjuk október, legtöbbünknek azonnal a sütőtök ugrik be, mint a legnépszerűbb őszi alapanyag, valójában azonban sokkal színesebb ennél az október. Lássuk hát szép sorban az októberi idényzöldségeket!

Tulajdonképpen bármelyik HeySmoothie-t fogyaszthatják a gyerekek is, nincs semmi akadálya, de ha biztosra akarsz menni, akkor érdemes megfogadnod pár tippet tőlünk!

Mindjárt indul a suli, ezzel pedig az állandó dilemma: milyen uzsonna kerüljön az iskolatáskába, hogy ne úgy jöjjön haza a gyerek a suliból, hogy mindjárt éhen hal?
Nem egyszerű azonban jó uzsonnát kitalálni, hiszen egyszerre legyen finom, könnyen és gyorsan elfogyasztható a rövid szünetekben és persze az se árt, ha mindemellett még egészséges is.
Na, hát a HeySmoothie ezt így pont kimaxolja.

Mutatunk pár ötletet, amivel feldobhatod a HeySmoothie-dat a palackban, illetve van pár extra felhasználási ötletünk is, csak figyelj!

Unod a szokásos zabkását? Pedig hidd el, végtelen sokféleképp el lehet készíteni és érdemes is, mert amellett, hogy egész délelőttre energiával lát el, nagyon jó hatással van a szervezetedre!
Mutatunk pár extra tippet, amivel a hét minden napján másféle íze lesz a reggeli zabkásádnak, mintha minden nap egész mást ennél!

Mutatunk egy reggelit, egy kétfogásos ebédet, egy vacsit és egy kisétkezést, amivel egész nap jól és egészségesen ehetsz a kánikulában is, mindezt anélkül, hogy akárcsak a tűzhely közelébe kellene menned.

 

Meglepődtél a címen, hogy létezik egészséges édesség? Pedig attól még, hogy valami egészséges, simán lehet finom, sőt, még akár olyan abbahagyhatatlanul finom is, mint a HeySmoothie Bites.

Máris elmeséljük, hogy mi adja a fagyasztva szárított finomság természetes édességét, melyik HeySmoothie Bites-ot érdemes leginkább az iroda fiókjában tartani, illetve melyik az az íz, amiből a mi gyerekeink is gond nélkül felfal(ná)nak egy egész dobozzal!

 

A liofilizálás, azaz a fagyasztva szárítás, egy tartósításra szolgáló víztelenítő eljárás, melynek során a gyümölcsöket és a zöldségeket először lefagyasztják, majd nagyon lassan felmelegítve kiszárítják belőlük a vizet.
De vajon mire lehet használni a liofilizált gyümölcsöket, illetve változik -e a vitamin- és ásványi anyag tartalmuk a fagyasztva szárítás során? Ennek járunk most utána!

 

A nyaralás semmiképp nem kell, hogy az önmegtartóztatásról szóljon, hiszen épp az a lényeg, hogy egy kicsit kiemeljük magunkat a megszokott hétköznapokból. Ennek pedig az is a része, hogy ha új helyeket fedezünk fel külföldön vagy belföldön, feltétlenül kóstoljuk meg a helyi finomságokat és élvezzük az ízeket!
Ha azonban szeretnéd elkerülni a túlevést, mert nem szereted a nyaralás után elnehezült gyomor érzését, íme néhány apró tipp!

 

Ez egyértelműen magánügy, szoktuk mondani. Azaz a személyes preferenciáktól függ, hogy tejet vagy vizet adunk hozzá, jelen esetben például a HeySmoothie tasakokhoz, de ez alapvetően igaz minden mixelt italra. Általánosságban elmondható, hogy tej hozzáadásával sűrűbb és krémesebb állagot érünk el, és nyerünk némi plusz kalcium- és fehérjetartalmat is, vízzel keverve pedig könnyebb textúrát és frissítőbb ízt kapunk.

 

Egy gyümölcs, amely méltán viselheti a koronát. Piros, illatos, édes. Persze mindez elsősorban a saját érési idejében igaz rá, annak ellenére, hogy ma már általában egész évben elérhető az üzletekben, de az igazi zamata a nyár elején érő epernek van. Az epernek számos változatát ismerjük, a legfinomabb és legédesebb talán az aprószemű szamóca, ami általában már az eperszezon gyorsan elérkező végét szokta jelezni.

 

Lassan tíz éve, hogy a magyarországi kávézókban is felbukkant egy különleges zöld ital. Furcsán néztek rá sokan, pedig a matcha évszázados hagyományokkal bír, igaz sokáig csak Japánban hódított. Igazi szuperital, aki megkóstolja, valószínűleg nagyon könnyen rajongója lesz.

 

Nem tudod, hol kezdjed? Jó lenne, ha mindez könnyedén menne, sanyargatás nélkül? Íme, néhány tuti tipp, ami talán neked is segíthet.

Szerencsére színes a világ. Mert képzeljük el, milyen unalmas is lenne, ha egyszínű lenne. Ugyanilyen unalmas lenne étkezésünk is, ha minden, mindig egy színben pompázna a tányérunkon. Egy régi bölcsesség mondja, hogy naponta legalább 5 féle zöldséget, gyümölcsöt ajánlott fogyasztanunk. Innen már csak egy lépés, hogy arra is figyeljünk, hogy ha lehetséges, minél több színt vonzzunk be ételünkbe, italunkba.

 

Aki egészségtudatosan igyekszik élni, időről időre felfigyel valami újdonságra. Pedig az a valami nem is okvetlenül újdonság, csak éppen mondjuk egy újra felfedezett, vagy divatba jött gyógynövény. Ilyen például a néhány éve egyre többet emlegetett ashwagandha, amely rendkívül sok jótékony hatással bír, amit tudományos kutatások is alátámasztanak.

 

Ha egy kisgyereket megkérdeznek, hogy melyik az a mondat, amit minden húsleves evés közben hall, egészen biztosan azt mondja, hogy az „edd meg a sárgarépát, hogy tudjál fütyülni.” Kevesen tudják igazolni, hogy ennek mennyi a valóságalapja, talán inkább úgy lenne igaz a mondás, hogy „egyél sárgarépát, hogy jól láss a sötétben.” Nem véletlen, hogy más nyelveken inkább ez a megfejtés terjedt el.

 

Rázd meg, rázd meg, rázd! Ha piros alma, rázd meg jól a fát!” – így szól egy régi sláger, amelyiknek a ritmusát nyugodtan kölcsönkérhetjük, amikor a kedvenc smoothienkat szeretnénk elkészíteni. Rázni amúgy sok mindent lehet: lerázni magunkról a napi feszültséget, felrázni magunkat egy kicsit passzívabb állapotból, átrázni a szezont, hogy most mégis csupa gyümölcsöt veszünk magunkhoz, kirázni a tasakból az összes port és összerázni az italunkat. Milyen csodás is ez a magyar nyelv!

Ha beköszönt a tavasz, azt várnánk, hogy rögtön kicsattanunk az energiától és már nincs is más dolgunk, mint élvezni a hosszabb nappalokat. Ennek ellenére sokan érezzük magunkat ilyenkor gyengébbnek, aluszékonyabbnak, ingerlékenyebbnek, fáj a fejünk, szédülünk. Igen, ez bizony a jól ismert tavaszi fáradtság, amely valahogy minden évben ránk talál.
Olvasd el tippjeinket a tavaszi fáradtság kezelésére!

Minden nap egy alma az orvost távol tartja. Így szól a régi mondás, és mindez sok szempontból igaz. Bár ez egy meglehetősen régi bölcsesség, új kutatások, statisztikák is azt mutatják ki, hogy az alma bizony az egészséges életmód egyik nélkülözhetetlen eleme. Nyilván nem Hófehérke mostohájának mérgezett almájára gondolunk, hanem mindazokra a szépen mosolygó piros, sárga vagy zöld almafajtákra, amelyek között szerencsére már egész évben bőséggel válogathatunk.

 

Gondoltátok volna, hogy a spirulina fogyasztásával még a NASA szakemberei is kiemelten foglalkoznak? Igen, ez a superfood az egyik olyan élelmiszer, amelyről úgy vélik, hogy még az űrhajósoknak is rendszeresen kell fogyasztaniuk, hogy megakadályozzák például a vashiányos vérszegénységet.

 

Végre vége! Jó, ha szeretsz síelni, vagy snowboardozni, nem utálod annyira, de ha te is azok közé tartozol, akiknek már elég volt a nagykabátból meg a csizmából, a korai sötétedésből, a hidegből, az óvodából hazahozott vírusokból, akkor nyilván örülsz, hogy itt a tavasz!

Hoztunk most néhány olyan tippet, amely abban segít, hogy minél jobban működhessen az immunrendszered. Előre szólunk, hogy egyik sem ördöngösség, azonban fontos tudatában lenni, hogy ezek a tevékenységek bizony nagyon is jelentős hatással vannak az immunrendszer működésére!

Vajon mennyire messze nyúlik vissza a smoothie italok története és egyáltalán honnan ered a smoothie alapötlete? Ki készítette el a legelső smoothie-t és melyik országban? És vajon a nyolcvanas években népszerű gyümölcsturmix is smoothie volt már vagy az csak egy távoli rokona a smoothie italoknak?

Összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, amiket a legtöbbször feltesztek nekünk emailben vagy chaten, hátha sokatoknak tudunk ezzel segíteni, amikor a sok finom HeySmoothie között először válogattok.

 

A kurkuma jóval több figyelmet érdemelne a konyhában, mivel egy csomó olyan dologra képes, amire rajta kívül csak kevesen.

Olvasd el, hogy mi hogyan isszuk és esszük (bizony ám!) a HeySmoothie-t nap mint nap, aztán jöhetnek a tippek tőletek is, hadd bővítsük mi is a palettánkat!

Mutatunk néhány egészséges tízórai és uzsonna tippet, legelőször azonban eláruljuk, hogy mit ne egyél hirtelen felindulásból, még ha éppen az is tűnik a leggyorsabb megoldásnak.

Egy finom smoothie-val mindig jól indul a nap, de bármikor bevethető persze egészséges tízóraiként vagy uzsonnaként is.

Vajon elegendő a napi gyümölcs- és zöldségfogyasztásod? Egyáltalán mennyit is kellene megenni? Van, aki képes azt teljesíteni?

Ha valami instant, akkor az bizony igen sokszor kevésbé egészséges dolgot jelent, hiszen a gyors, az előregyártott és az egészséges nem könnyen fér meg egymással.

Minden smoothie-hoz szükség van némi folyadékra, akár te magad készíted el otthon friss vagy fagyasztott gyümölcsökből, akár valamilyen smoothie keveréket használsz.

A smoothie-ban az a legjobb, hogy teljes egészében kerülnek bele a gyümölcsök és a zöldségek, így azoknak minden rostja hasznosulni tud.

Hidd el, nem vagy egyedül, ha nem vágod kapásból, hogy melyik zöldségekből lehet jó smoothie-t gyártani, ugyanis sok feketeöves smoothie rajongó is kizárólag gyümölcsös smoothie-t készít otthon magának.