Fedezd a napi rostbeviteled smoothie-val!

Fedezd a napi rostbeviteled smoothie-val!

A smoothie-ban az a legjobb, hogy teljes egészében kerülnek bele a gyümölcsök és a zöldségek, így azoknak minden rostja hasznosulni tud.

Márpedig rostra nagyon nagy szükségünk van, mivel az az emésztőrendszerünk fő motorja, persze csak ha elegendő van belőle.

Eláruljuk, hogy mennyi rostra van szükséged nap mint nap és mutatunk is pár trükköt, hogy mivel tudod extra rostdússá varázsolni a napi smoothie italodat!

Mennyi rostot kell enni?

Lényegesen többet, mint amennyit sokan gondolnának, ugyanis manapság számos gyakori egészségügyi probléma az alacsony mértékű rostfogyasztásra vezethető vissza.

Egy egészséges felnőtt embernek nagyjából napi 30 gramm rostra van szüksége, ezzel a mennyiséggel ugyanis már jelentősen csökkenthető az emésztőrendszert érintő problémák kialakulása. Persze az se baj, ha ezt a mennyiséget túllépjük, bizonyos egészségügyi problémák mellett ráadásul kifejezetten javasolt is extra adag rostot bevinni, pl. székrekedés, inzulin rezisztencia, cukorbetegség vagy fogyókúra esetén.

A rostok egyébként elsősorban abban segítenek, hogy a tápanyagok lassabban szívódjanak fel az emésztőrendszeren keresztül, így ha az étkezés során kellő rostot visel be, később fogsz megéhezni és a gyorsabban felszívódó szénhidrátokon is lassíthatsz. Ha ezzel tisztában vagy, máris sokat tehetsz a vércukorszintedért és az ideális súly megtartásáért!

Smoothie extra rosttal

A smoothie azért is különösen praktikus, mert a magasabb rosttartalmú étrend mellett nagyon fontos odafigyelni a folyadékfogyasztásra is. 1 gramm rost olyan féldeci vizet képes megkötni, tehát a napi 30 gramm rostbevitel hatására bő másfél literrel literrel növekszik meg a napi folyadékszükségletünk. A smoothie-t pedig ugye egészen biztosan hígítod valamivel (víz, tej, növényi tej, gyümölcslé stb.), így máris két legyet ütöttél egy csapásra!

A smoothie egyébként még akár tovább is turbózható rosttal, ha szórsz bele egy evőkanál lenmagot. A lenmagnak ráadásul külön jót is tesz, ha nem egész magként fogyasztod, szóval amúgy is ez a legjobb, amit tehetsz bele. De mehet bele lenmag helyett egy kanál zabpehely is, viszont ha így teszel, idd meg hamar a smoothie-t, mert aztán megszívja magát a zab és nagyon besűrűsödik.

Smoothie kényelmeseknek

Ha túl elfoglalt vagy ahhoz, hogy mindig friss gyümölcsöket és zöldségeket szerezz be magadnak, akkor érdemes bevetned az instant smoothie italokat. A HeySmoothie italok szuper kényelmes és finom formában biztosítják a napi rostbevitelt, mindezt ráadásul nagyon időtakarékosan, mert csak annyit kell tenned, hogy kiválasztod melyik ízhez van éppen kedved, beleszórod egy kulacsba a smoothie port, összerázod némi tejjel, növényi tejjel vagy vízzel és már ihatod is!

Így akárhol el is tudod készíteni magadnak, akár még utazás közben vagy az irodában is és egy HeySmoothie-val máris letudtad egy jó részét a napi rostbevitelednek! Nincs szükséged semmi pluszra hozzá, az organikus zöldségek és gyümölcsök ugyanis mind ott vannak benne a különleges gyorsfagyasztó és lassan szárító eljárásnak köszönhetően!

Mindegyik smoothie ital egy külön ízorgia és teljesen más ízvilágot képvisel! Figyeld csak a neveket: Blue Curacao, Spicy Reds, Sweet Peaches, Spicy Yellows, hogy csak néhányat említsünk, de ha ide kattintasz, elolvashatod a teljes kínálatot!