Instant smoothie, ami még szuper egészséges is

Instant smoothie, ami még szuper egészséges is

Ha valami instant, akkor az bizony igen sokszor kevésbé egészséges dolgot jelent, hiszen a gyors, az előregyártott és az egészséges nem könnyen fér meg egymással.

Az instant smoothie viszont szerencsére nem tartozik ezek közé, legalábbis abban a formában nem, ahogyan azt a HeySmoothie csinálja: organikus összetevők, zéró cukor és adalékanyag. Mert így is lehet. Olvass tovább és eláruljuk, hogy hogyan!

Mi az az instant smoothie?

Először is tisztázzuk, hogy mi az az instant smoothie, hiszen a smoothie mindig friss gyümölcsökből és zöldségekből készül, épp ez a lényege. Mégis hogy lehet akkor instant egy smoothie?!

A HeySmoothie titka abban rejlik, hogy az instant smoothie-ba kerülő zöldségek és gyümölcsök egykoron mind biogazdálkodásból származó friss, érett és zamatos csemegék voltak. Gyorsfagyasztás után azonban egy különleges eljárásnak köszönhetően a gyengéd fűtés kiszárítja a friss termékből az összes vizet, majd minden finom porrá válik. A zöldségek és a gyümölcsök így szinte teljes egészükben megőrzik vitamin-, ásványi anyag, rost-, szénhidrát- és fehérjetartalmukat.

Ezután a különböző organikus zöldség- és gyümölcsporokból izgalmas smoothie mixeket készítünk mindenféle mesterséges adalékanyag vagy cukor hozzáadása nélkül, bezacskózzuk őket, neked pedig csak annyi a dolgot, hogy vízzel, növényi tejjel vagy tejjel hígítva elfogyaszd, ha megéhezel. Egy-egy ilyen instant smoothie itallal akár napi 4-5 adag zöldséget és gyümölcsöt is magadhoz vehetsz!

Mi a különbség a smoothie porok között?

Két típusú smoothie por létezik manapság:

1.) Kész instant smoothie-t vásárolsz, mint amilyen a HeySmoothie is, amihez már csak folyadékot kell tenned, mert minden benne van.

2.) Az általad készített smoothie-t turbózod fel valami extra smoothie porral. Ez utóbbihoz azonban mindig kell, hogy legyen otthon friss vagy fagyasztott gyümölcsöd, hiszen a smoothie lelkét te szolgáltatod és csak extraként adod hozzá a smoothie port. Ez lehet akár egy superfood keverék, egy zöld keverék, macapor, matcha stb., elég széles ma már a választék.

Nincs jó és rossz választás, válaszd azt, amelyik jobban illik az életmódodhoz! Ha szereted otthon összemixelni a saját smoothie italodat, akkor készítsd el magadnak, ha azonban tudod, hogy nincs mindig otthon friss és jó minőségű hozzávalód a hűtőben, nagyon kényelmes megoldás az instant smoothie por. Ezt egyébként akár irodai tízóraiként vagy uzsonnaként is könnyen bevetheted, hiszen elég csak összeráznod és már ihatod is, nem kell hozzá smoothie készítő gép.

Milyen ízű instant smoothie italok vannak?

A HeySmoothie kínálatában jelenleg tízenkét féle smoothie van, amelyet úgy válogattunk össze, hogy mindenki találjon közöttük az ízlésének megfelelőt. Neked például melyikre fut jobban össze a nyál a szádban, a Rainbow Matcha vagy a Sweet Peaches smoothie hallatán?

A zöldségek és gyümölcsök mellett egyébként olyan extrákat is találtok a HeySmoothie porokban, mint a spirulina, a baobab, a lenmag, datolya, a chia, a goji bogyó, a cayenne-i bors vagy épp az ashwaganda, szóval igazi íz- és egészségbombát képzeljetek el!