A legnagyszerűbb természetes orvosság


Egy dologban valamennyi orvos, táplálkozási szakember és a kutató egyetért: egészségünk megőrzésében a gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrendnek kiemelkedő jelentősége van. Termékeink- természetes növényi tápanyagokként- a napi étrendbe beépítve maximálisan támogatják az egészséges táplálkozást.


Fogyassz naponta 400 gramm gyümölcsöt az egészséged érdekében!

A tudósok becslései szerint a világon 7 szív- és érrendszeri halálozásból 1-et okozhat a nem elegendő gyümölcs-, és 12-ből 1-et a kevés zöldségfogyasztás


Forrás: American Society for NutritionEgészséges táplálkozás

World Health Organization


A WHO ajánlása szerint napi 400 gramm zöldség-gyümölcsöt kell fogyasztanunk.


A WHO ajánlása szerint napi 400 gramm zöldség-gyümölcs bevitele ajánlott az egészséges életmód fenntartása és megőrzése végett, mellyel megelőzhetők a rákos, daganatos megbetegedések, a szívinfarktus, valamint a diabétesz is.


Forrás: WHO

A KSH 2016-os kutatása szerint a magyarok fejenként csak napi 262 gramm zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak.


Ezzel az Európai Unióban az utolsók között vagyunk, a rossz étkezési szokások pedig komoly egészségügyi problémákhoz vezethetnek.A gyümölcsök és a zöldségek fogyasztása nem az energiatartalmuk miatt lényeges, hanem egyéb élettanilag fontos tulajdonságaik, elsősorban a bennük lévő ásványi anyagok, vitaminok és rostok miatt. A WHO kutatása szerint ha megfelelő mennyiséget eszünk gyümölcsből és zöldségből, ez csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, a kettes típusú cukorbetegség és bizonyos daganatos megbetegedések kockázatát. Magyarországon nagyon sok az elhízott ember, ami jelentős összefüggésben áll a vitaminforrások csökkentett bevitelével. Ezért is fontos felhívni a figyelmet az egészséges táplálkozásra és a megfelelő gyümölcsbevitelre.


Forrás: WHOKözponti Statisztikai Hivatal


A magyar felnőttek 27%-a naponta legalább egyszer fogyaszt valamilyen gyümölcsöt, míg 11,7%-a naponta kétszer, viszont 2% egyáltalán nem fogyaszt gyümölcsöt.


A gyümölcsfogyasztásban egyébként az olaszok járnak az élen: 85%-uk naponta legalább egyszer fogyaszt valamilyen gyümölcsöt.


Megdöbbentő, ugye? Érdemes megnézni a statisztikát.


Forrás: Teljes gyümölcsfogyasztási statisztika 2017