Immunerősítő tippek

Immunerősítő tippek

Hoztunk most néhány olyan tippet, amely abban segít, hogy minél jobban működhessen az immunrendszered. Előre szólunk, hogy egyik sem ördöngösség, azonban fontos tudatában lenni, hogy ezek a tevékenységek bizony nagyon is jelentős hatással vannak az immunrendszer működésére!

Aludj eleget és jól és az immunrendszered meghálálja!

Ha minden éjszaka kellő mennyiségű, lehetőleg megszakítás nélküli alvásban van részünk, az is nagyban az erősítheti az immunrendszert. A testünk alvás közben végzi el az összes fontos feladatát: míg alszunk, az izmaink helyreállnak, a salakanyagok kiürülnek a sejtjeinkből és az immunválaszok is teszik a dolgukat, hogy aztán ébredés után készen álljon a testünk egy újabb napra.

Egyél jól és jót!

A teljes értékű növényi élelmiszerek (pl. gyümölcsök, zöldségek, diófélék, hüvelyesek) tápanyagokban és antioxidánsokban gazdagok. Az antioxidánsok segítenek legyőzni a szabad gyököknek nevezett instabil vegyületeket, amelyek esetlegesen gyulladást okozhatnak, ha nagy mennyiségben felhalmozódnak a szervezetben.

Mindemellett a növényi élelmiszerekben található rostok táplálják a bélmikrobiomot, vagyis a bélben lévő egészséges baktériumok közösségét. Az ellenálló bélmikrobiom pedig nagyban javíthatja az immunitást, mivel megakadályozza, hogy a káros kórokozók az emésztőrendszeren keresztül bejussanak a szervezetbe.

Az egészséges zsírok, mint például az olívaolaj és az omega-3 zsírsavak, erősen gyulladásgátló hatásúak, úgyhogy kifejezetten érdemes ezeket rendszeresen fogyasztani, nem kell félni tőlük.

A hozzáadott cukrokkal viszont bánj óvatosan, mivel jelentősen hozzájárulnak az elhízáshoz, a 2-es típusú cukorbetegséghez és a szívbetegségekhez, amelyek mindegyike elnyomhatja az immunrendszert.

Mozogj rendszeresen! Már az is szuper, ha rendszeresen sétálsz!

Szerencsére a mérsékelt testmozgás is elősegíti az immunsejtek egészséges cseréjét, így a rendszeres kocogás, kerékpározás, úszás vagy séta is jelentősen javítja a szív- és érrendszer egészségét, csökkenti a vérnyomást, segít a testsúly szabályozásában, miközben véd számos betegség ellen.

Le a stresszel az erős immunrendszerért!

Olyan közhelynek tűnik, de igenis nagyon sokat árt a stressz az immunrendszerednek is! Rávághatod, hogy könnyű azt mondani, hiszen reggeltől estig lenne min stresszelni, azonban némi tudatos odafigyeléssel igenis rengeteg stressztől megkímélhetjük magunkat. A mindennapos apró bosszúságok, mint például a sorban állás, a közlekedési dugó vagy épp egy undok kolléga semmiképp nem ér annyit, hogy árts magadnak, ugye?

A stresszszint remekül csökkenthető testmozgással, meditációval vagy jógával, de igazából bármi hasznos, ami segít kiszellőztetni a fejed időnként.

Élvezd az életet!

A végére hagytuk a legegyszerűbbet, pedig enélkül mit sem ér, amit itt mind felsoroltunk. Amennyire lehet, leld meg az örömöt a mindennapjaidban, egyél örömmel, élvezd az ízeket, engedd meg magadnak a mozgást vagy akár azt, hogy ha úgy hozza kedved, már kilenckor ágyba bújsz.

A HeySmoothie filozófája is ez, hiszen egészen biztosak vagyunk benne, hogy a finom ízek és az egészség kéz a kézben járnak. A különleges HeySmoothie palackot kifejezetten úgy terveztük meg, hogy öröm legyen kézbe venni minden egyes kortynál, na és persze az is fontos, hogy mindig ki tudd választani azt a smoothie ízkombinációt, amit épp a legjobban kívánsz!