Immunerősítő tippek

Immunerősítő tippek

Hoztunk most néhány olyan tippet, amely abban segít, hogy minél jobban működhessen az immunrendszered. Előre szólunk, hogy egyik sem ördöngösség, azonban fontos tudatában lenni, hogy ezek a tevékenységek bizony nagyon is jelentős hatással vannak az immunrendszer működésére!

2023.01.23 17:48

Aludj eleget és jól és az immunrendszered meghálálja!

Ha minden éjszaka kellő mennyiségű, lehetőleg megszakítás nélküli alvásban van részünk, az is nagyban az erősítheti az immunrendszert. A testünk alvás közben végzi el az összes fontos feladatát: míg alszunk, az izmaink helyreállnak, a salakanyagok kiürülnek a sejtjeinkből és az immunválaszok is teszik a dolgukat, hogy aztán ébredés után készen álljon a testünk egy újabb napra.

Egyél jól és jót!

A teljes értékű növényi élelmiszerek (pl. gyümölcsök, zöldségek, diófélék, hüvelyesek) tápanyagokban és antioxidánsokban gazdagok. Az antioxidánsok segítenek legyőzni a szabad gyököknek nevezett instabil vegyületeket, amelyek esetlegesen gyulladást okozhatnak, ha nagy mennyiségben felhalmozódnak a szervezetben.

Mindemellett a növényi élelmiszerekben található rostok táplálják a bélmikrobiomot, vagyis a bélben lévő egészséges baktériumok közösségét. Az ellenálló bélmikrobiom pedig nagyban javíthatja az immunitást, mivel megakadályozza, hogy a káros kórokozók az emésztőrendszeren keresztül bejussanak a szervezetbe.

Az egészséges zsírok, mint például az olívaolaj és az omega-3 zsírsavak, erősen gyulladásgátló hatásúak, úgyhogy kifejezetten érdemes ezeket rendszeresen fogyasztani, nem kell félni tőlük.

A hozzáadott cukrokkal viszont bánj óvatosan, mivel jelentősen hozzájárulnak az elhízáshoz, a 2-es típusú cukorbetegséghez és a szívbetegségekhez, amelyek mindegyike elnyomhatja az immunrendszert.

Mozogj rendszeresen! Már az is szuper, ha rendszeresen sétálsz!

Szerencsére a mérsékelt testmozgás is elősegíti az immunsejtek egészséges cseréjét, így a rendszeres kocogás, kerékpározás, úszás vagy séta is jelentősen javítja a szív- és érrendszer egészségét, csökkenti a vérnyomást, segít a testsúly szabályozásában, miközben véd számos betegség ellen.

Le a stresszel az erős immunrendszerért!

Olyan közhelynek tűnik, de igenis nagyon sokat árt a stressz az immunrendszerednek is! Rávághatod, hogy könnyű azt mondani, hiszen reggeltől estig lenne min stresszelni, azonban némi tudatos odafigyeléssel igenis rengeteg stressztől megkímélhetjük magunkat. A mindennapos apró bosszúságok, mint például a sorban állás, a közlekedési dugó vagy épp egy undok kolléga semmiképp nem ér annyit, hogy árts magadnak, ugye?

A stresszszint remekül csökkenthető testmozgással, meditációval vagy jógával, de igazából bármi hasznos, ami segít kiszellőztetni a fejed időnként.

Élvezd az életet!

A végére hagytuk a legegyszerűbbet, pedig enélkül mit sem ér, amit itt mind felsoroltunk. Amennyire lehet, leld meg az örömöt a mindennapjaidban, egyél örömmel, élvezd az ízeket, engedd meg magadnak a mozgást vagy akár azt, hogy ha úgy hozza kedved, már kilenckor ágyba bújsz.

A HeySmoothie filozófája is ez, hiszen egészen biztosak vagyunk benne, hogy a finom ízek és az egészség kéz a kézben járnak. A különleges HeySmoothie palackot kifejezetten úgy terveztük meg, hogy öröm legyen kézbe venni minden egyes kortynál, na és persze az is fontos, hogy mindig ki tudd választani azt a smoothie ízkombinációt, amit épp a legjobban kívánsz!