Mivel hígítsd a smoothie-dat?

Mivel hígítsd a smoothie-dat?

Minden smoothie-hoz szükség van némi folyadékra, akár te magad készíted el otthon friss vagy fagyasztott gyümölcsökből, akár valamilyen smoothie keveréket használsz.

Egyrészt folyadék nélkül nem tudna elbánni a smoothie készítő a gyümölcsökkel, másrészt pedig túl sűrű lenne magában a sok gyümölcs, így konkrétan kanalazni kellene a smoothie-t kortyolgatás helyett.

De hogy mi legyen a folyadék a smoothie-ban, az csak tőled függ, hogy mit szeretsz, milyen diétát folytatsz, mennyire szeretnéd tápanyagdússá tenni az italod és így tovább.

Lássuk, hogy mi jöhet egyáltalán szóba a smoothie hígítására!

Víz vagy jég

A víz akkor jó választás, ha kalóriaszegény smoothie-t innál és nem szeretnéd a hozzáadott folyadékkal még tovább növelni a kalóriatartalmát. Persze nem muszáj sima vizet tenni bele, lehet akár kókuszvizet is, edzés után ez például kifejezetten jó ötlet, ugyanis nemcsak remekül hidratál, de nyomelemekben is igen gazdag.

Nyáron jó ötlet lehet jéggel turbózni a smoothie-t, így ugyanis a kánikulában még jobban fog esni, plusz a jégtől még extra krémes is lesz. Persze ehhez az kell, hogy dobd bele a jeget a smoothie készítőbe és keverd bele azt is a gyümölcsökkel együtt, vagyis ne utólag dobd csak bele. Ne félj, a smoothie gép egész biztosan el tud bánni a jéggel!

Tejtermékek és növényi tejek

Ha növelni akarod a smoothie fehérjetartalmát, jó ötlet tejtermékkel felturbózni! Amennyiben extra krémesre szeretnéd csinálni, tegyél bele sima vagy görög joghurtot tej helyett, így már-már bársonyos lesz a végeredmény, pláne, ha banán is van benne.

Ételérzékenység vagy diéta esetén azonban érdemes inkább növényi tejeket használni a smoothie-ba tehéntej helyett. Nem árt viszont jó alaposan körülnézni a márkák és a típusok között, mert nagyon nagy különbségek van ám köztük, mind összetételben, mind pedig kalóriában.

Manapság amúgy igen sokan már nemcsak laktózérzékenység miatt teszik le a voksukat a növényi tejek mellett, hanem fenntarthatósági okokból is. Mondjuk nem árt észnél lenni a növényi tejeknél is, hogy melyik előállításával terheljük jobban a környezetünket, mert ebben is nagyon különböznek egymástól. Míg a mandulatej előállítása például meglehetősen sok kérdést vet fel fenntarthatósági szempontból, addig a zabtej lényegesen kisebb ökológiai lábnyommal bír.

Egyébként nagyon tévedsz, ha azt hiszed, hogy a növényi tejek csak most jöttek divatba. Mandulatejet például már a XIII. században is használtak Bagdadban és a szójatej is már a XIV. század óta része a kínai konyhának. Sőt, Európában már 1910-ben megnyílt az első szójatej gyártó üzem, úgyhogy ez egyáltalán nem egy új divathullám!

Mivel hígítsd a HeySmoothie italodat??

Ahogy mondani szoktuk, a smoothie-nál az a szabály, hogy nincs szabály, úgyhogy rajtad áll a döntés, hogy az organikus HeySmoothie porodat mivel szeretnéd összerázni. Kísérletezd ki, hogy neked melyik HeySmoothie mivel ízlik a legjobban és válaszd azt vagy ami éppen a legpraktikusabb, de akár fele-fele arányban is hígíthatod, ha nagyon odafigyelsz a kalóriákra!

A HeySmoothie italok egyébként szuper kényelmesen biztosítják a napi rost- és vitaminbeviteled, mindezt ráadásul nagyon időtakarékosan, mert csak annyit kell tenned, hogy kiválasztod melyik ízhez van éppen kedved, beleszórod egy kulacsodba a HeySmoothie-t, összerázod némi folyadékkal és már ihatod is!

A smoothie-kat adagonként csomagoltuk be, így akárhol el tudod készíteni magadnak, még utazás közben vagy az irodában is! Nincs szükség semmi pluszra hozzá, az organikus zöldségek és gyümölcsök ugyanis mind ott vannak benne a különleges gyorsfagyasztó és lassan szárító eljárásnak köszönhetően!