Mi az a spirulina?

Mi az a spirulina?

Gondoltátok volna, hogy a spirulina fogyasztásával még a NASA szakemberei is kiemelten foglalkoznak? Igen, ez a superfood az egyik olyan élelmiszer, amelyről úgy vélik, hogy még az űrhajósoknak is rendszeresen kell fogyasztaniuk, hogy megakadályozzák például a vashiányos vérszegénységet.

 

Mi a spirulina?

A spirulina maga egy apró, kékeszöld színű, spiráltekercs formájú édesvízi mikroalga, melynek nagy tápértéke van, több mint százféle tápanyagot tartalmaz, amelyeket ráadásul sejtszinten képes a szervezet hasznosítani. Ez egy igazi szuperélelmiszer, amire szükségünk van!

Nem véletlenül figyel ott a kék spirulina a Blue Curacao smoothienkban is. A smoothie fogyasztása amúgy is lehetőséget nyújt arra, hogy bizonyos, népszerűbb és ismertebb, vagy éppen zamatosabb alkotóelemek mellett belecsempészhessünk az italunkba valami szokatlanabb, vagy valami különlegesebb dolgot is. Ha pedig itt igazi „jóság” is forog fenn, akkor nincs is miről beszélni, ugye?

A spirulina hatása a szervezetre

A spirulina egyszerűen egy áldás az immunrendszerünkre, segít leküzdeni a fertőző betegségeket. Természetesen ily módon elsősorban télen érdemes rendszeresen fogyasztani, vagy például akkor, ha valakinek gyengébb az immunrendszere, esetleg hosszabb betegségből vagy műtétből lábadozik.

Gondoltuk volna, hogy a sárgarépa nagy vetélytársa a spirulina? Legalább annyi A-vitamin lapul benne, mint a nyuszik nagy kedvencében, viszont mindezt megfejeli még a zeaxanthin, ami a makuladegenerációtól is védi szemünket.

A spirulina remek gyulladáscsökkentő, így minden olyan betegségnél érdemes bevetni, amikor a szervezetben valamilyen krónikus gyulladás állhat fenn, de magas vérnyomás, cukorbetegség, csontritkulás esetén is jótékony hatása van. A benne található rostok elősegítik a jó emésztést, helyreállítják a bélműködést és fellépnek komolyabb bélbetegségek kialakulása ellen is. A kékeszöld szín egyik titka a klorofill, amely segít a szervezetünkből a méreganyagokat eltüntetni.

Így fogyaszd a spirulinát!

Kereskedelmi forgalomban találhatunk a spirulinából étrendkiegészítő kapszulát, tablettát, de fogyasztása tökéletes porként adagolva italunkba is.

Pro tipp:

HeySmoothie Blue Curacao, amelyben a datolya, az ananász, a sárgabarack és a citrom zamata egyesül a paszternák, az édeskömény rostjaival, ezt koronázza meg a csodálatos kék spirulina.