Zöldség smoothie receptet keresel?

Zöldség smoothie receptet keresel?

Hidd el, nem vagy egyedül, ha nem vágod kapásból, hogy melyik zöldségekből lehet jó smoothie-t gyártani, ugyanis sok feketeöves smoothie rajongó is kizárólag gyümölcsös smoothie-t készít otthon magának.

Pedig sok olyan zöldség van ám, ami kifejezetten jó barátja a smoothie-nak, csak érdemes odafigyelni az arányokra és hogy melyik zöldséget hogyan használod fel.

Megmutatjuk most, hogy melyik zöldségeket érdemes bedobálni a smoothie készítőbe és mutatunk pár izgalmas zöldség-gyümölcs kombinációt is!

Létezik egyáltalán csak zöldséges smoothie?

A legfontosabb smoothie szabály, hogy nincs szabály, hiszen a smoothie-nak csak a fantáziád és a smoothie készítőd teljesítménye szabhat határt. Szóval azt keversz bele, amit csak akarsz, a lényeg, hogy te finomnak találd a végeredményt!

Simán csinálhatsz akár csak zöldségekből is smoothie-t, ha azonban ettől elsőre idegenkedsz, turbózd fel inkább a megszokott gyümölcsös változatot zöldségekkel! A legnagyobb aduász ezen a téren egyébként a spenót és a kelkáposzta, ezeknek ugyanis olyan diszkrét az íze és olyan szépen belesimulnak minden italba, hogy még a legválogatósabb gyerek sem fogja kiszúrni a poharában.

Szuper, ha van otthon friss spenótod vagy kelkáposztád, de simán le is tudod magadnak fagyasztani felaprítva egy dobozban és akkor minden nap csak kiveszel belőle egy darabkát, amit aztán úgy, ahogy van, fagyottan be is dobhatsz a gyümölcsös smoothie italodba. Tökéletes antioxidáns és C-vitamin bomba már 1-2 evőkanál is belőle!

Nyersen vagy főzve kerüljön a zöldség a smoothie-ba?

A magas víztartalmú zöldségeket, mint amilyen az uborka, a zeller, a cukkini vagy a paprika, egész egyszerűen csak dobd bele a smoothie készítőbe, simán el tudd bánni velük a gép, ha minimális vizet teszel melléjük. A keményebb zöldségeket azonban, mint amilyen például a cékla, a répa vagy az édeskrumpli, érdemes megfőzni egy kicsit, így ugyanis sokkal könnyebben tudod majd felhasználni.

A gyümölcsprés ugyan simán elbánik egy céklával vagy répával is, még akkor is, ha egészben teszed bele, a smoothie gépek azonban nem mind ilyen erősek. Ellenőrizd a géped teljesítményét, de még ha az erősebb ligába tartozik, akkor is jól felaprítva dobd bele a keményebb zöldségeket.

Na de a zöldséges smoothie is ugyanolyan finom?

Ha minket kérdezel, mi a HeySmoothie-nál a gyümölcs-zöldség kombinációban hiszünk, ahol a gyümölcs édeskés íze dominál és abba csempésszük bele ízben harmonizáló zöldségeket!

A Spicy Reds smoothie italunk például az alma, a narancs és a mangó mellett céklát és répát tartalmaz, majd mindezt még megfűszereztük egy kis gyömbérrel is, amely az összes összetevővel csodálatosan harmonizál. Ugye milyen izgalmasan hangzik? Látod, egyáltalán nem kell tartani a zöldségtartalmú smoothie-tól, csak érdemes jól kitalálni a kombinációkat!

Vagy említhetnénk akár a különleges Blue Curacao HeySmoothie italt is, amely ananászt, barackot, datolyát, paszternákot, citromot, kék spirulinát és édesköményt tartalmaz. Talán magadtól eszedbe sem jutna ilyen kombinációkat gyártani, de kóstold meg és aztán lehet otthon kísérletezni az arányokkal.

Mi egyébként kizárólag ellenőrzött  gazdaságból beszerzett zöldségekből és gyümölcsökből készítjük a smoothie porokat, amelyhez már csak a tejet/növényi tejet/vizet kell hozzáadnod és téged is arra bíztatunk, hogy igyekezz mindig megfelelő forrásból származó idénygyümölcsöket és zöldségeket beszerezni vagy válaszd a fagyasztott változatokat.